Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tågen ersätts med bussar 21-27 augusti

Den 21–27 augusti är tågtrafiken inställd mellan Eskilstuna och Läggesta. Tågen ersätts med bussar. Tågtrafiken behöver stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill spåret.

Avstängningen sker från måndag den 21 augusti klockan 04:30 till måndag den 28 augusti klockan 04.30. Under veckan pågår bland annat arbete för att färdigställa plattformen och vi utför även spårnära sprängningar. Ersättningsbussarna i Strängnäs avgår från Långbergsgatan. På måndag morgon den 28 augusti rullar tågen åter igen.

Plattformen är avstängd i Strängnäs

Plattformen i Strängnäs kommer att vara avstängd hela veckan av säkerhetsskäl eftersom det utförs schakt- och byggarbeten på ytor som används när tågen trafikerar spåret i Strängnäs. Den tillfälliga stationsbyggnaden kommer att lyftas bort och det innebär att Strängnäs blir utan station och utan möjlighet att köpa biljetter över disk till dess att det nya resecentrumet öppnar. Plattformen öppnas igen den 28 augusti och då går det åter att ladda pendlarkort och använda biljettautomaten på plattformen för biljettköp. För att erbjuda skydd mot väder och vind under hösten har vi öppnat ett tillfälligt väntrum med toalett som en service för väntande tåg- och bussresenärer. Se öppettider och information om tillfällig väntrum här (länk)

Det är nödvändigt att stänga av spåret och vi hoppas på överseende med de störningar som avstängningen av tågtrafiken orsakar.

Samordning av banarbeten

Att avstängningen görs nu när skolorna har startat och arbetspendlingen har kommit igång igen beror på att Mälarbanan (länk) har varit avstängd hela sommaren fram till den 14 augusti. Det är först nu när tågen åter kan åka på norra sidan om Mälaren som vi har möjlighet att stänga av Svealandsbanan och påbörja våra arbeten.

Tidtabell och SJ-biljett för resa från Strängnäs från den 21–27 augusti.

Du kan registrera din resa med SJ Regionalkort vid Läggesta station för resor mot Södertälje/Stockholm, eller i Eskilstuna för resor mot Arboga/Örebro.

  • Ta kontakt med tågvärden om du inte hinner registrera din resa
  • Läs mer om hur du köper eller laddar ditt månadskort på sj.se/biljetter eller sj.se/sjregional
  • Du kan också köpa biljetter via sj.se och mobilappen Min resa
  • Tidtabellen för ersättningstrafiken se www.sj.se/trafikinfo

Biljetter till Sörmlandstrafiken

Sörmlandstrafikens försäljningsombud vid Strängnäs station kommer att hålla stängt under hösten. Det gäller från och med den 13 augusti till och med början på december. Resenärer som vill köpa biljett i Strängnäs hänvisas under denna period till närmaste ombud som är Coop Präntaren i centrala Strängnäs eller till att göra sina biljettköp ombord på bussen. Mer information finns på Sörmlandstrafikens hemsida (extern länk, öppnas i nytt fönster).

 

Tågtrafiken kommer att vara inställd vid ytterligare ett tillfälle i år, den 9-10 december.