Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälligt väntrum tills Strängnäs nya resecentrum öppnar

Ett tillfälligt väntrum placeras i anslutning till järnvägsstationen i Strängnäs. Under hösten fortsätter vi det intensiva arbetet för att Strängnäs nya resecentrum ska stå klart före årets slut.

Vi har tidigare informerat (informationsblad juni -17) om att den tillfälliga stationsbyggnaden i Strängnäs lyfts bort under det planerade tågstoppet måndagen den 21 augusti till och med söndagen den 27 augusti och att kiosken stänger den 13 augusti på kvällen. Läs mer från tidigare publicerad nyhet via länken här.

För att tillgodose resenärernas behov till dess att nya resecentrum öppnar har vi hittat möjlighet att placera ut ett tillfälligt väntrum med fyra toaletter, varav en toalett är tillgänglighetsanpassad, på området. Vi jobbar nu med att färdigställa väntrummet med bland annat vatten och avlopp till toaletterna och att bygga en trappa och ramp. I mitten av nästa vecka (vecka 33) räknar vi med att kunna öppna väntrummet. 

Biljetter till tåg och buss

Sörmlandstrafikens försäljningsombud vid Strängnäs station kommer att hålla stängt under hösten. Det gäller från och med den 13 augusti till och med början på december. Resenärer som vill köpa biljett i Strängnäs hänvisas under denna period till närmaste ombud som är Coop Präntaren i centrala Strängnäs eller till att göra sina biljettköp ombord på bussen. Mer information finns på Sörmlandstrafikens hemsida (extern länk, öppnas i nytt fönster).

Här kan du läsa mer om hur du kan köpa biljetter till tågen och Sörmlandstrafiken under perioden. (länk till tidigare nyhet)

Strängnäs nya resecentrum öppnar i slutet av 2017.

Resecentrumområdet i Strängnäs med det tillfälliga väntrummet markerat.
Resecentrumområdet i Strängnäs med det tillfälliga väntrummet markerat.

Nyhet uppdaterad 2017-08-15