Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Buss ersätter tåg mellan Eskilstuna och Läggesta 11-17 juni

Från måndag den 11 juni till söndag den 17 juni stänger vi av järnvägen för planerade arbeten i projektet dubbelspår Strängnäs-Härad för sista gången.

Nu gör vi klart de moment där vi behöver kunna arbeta utan trafik på och intill spåret. Därför behöver tågtrafiken stoppas för att det ska vara säkert att arbeta nära spåret och plattformen. 

Det här är projektets sista planerade avstängning av järnvägen innan dubbelspåret är klart nu i sommar. Då blir det blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet på Svealandsbanan. 

Ersättningsbussar

Ersättningsbussarna i Strängnäs avgår från den östra delen av Långbergsgatan intill gångtunneln. På måndag morgon den 18 juni rullar tågen åter igen. När regionaltågen ersätts med buss på den här sträckan förlängs restiden med cirka 30 minuter.

Observera att bussarna avgår tidigare än ordinarie tidtabell från Eskilstuna för att kunna ansluta till tåget i Läggesta. SJ informerar om ersättningstrafik på sin hemsida: www.sj.se/trafikinfo (extern länk) eller via SJ:s app.

Vi rustar upp sträckan Stockholm Central – Stockholms södra, Getingmidjan

Vi renoverar spåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra, en av landets mest trafikerade tågsträcka och en central pusselbit för tågtrafiken i hela landet. Du som åker regionaltåg får byta i Flemingsberg när du ska in och ut ur Stockholm. Fjärrtågsresenärer byter vid Stockholms södra. Läs mer om ett av våra viktigaste sommarjobb här.