Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Strängnäs nya järnvägstunnel

Från 26 februari går tågen genom den nya järnvägstunneln.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bussar ersätter tåg mellan Eskilstuna och Läggesta 19-25 februari

Vi bygger dubbelspår mellan Strängnäs och Härad och stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta. Från måndag den 19 februari till söndag den 25 februari ersätts regionaltågen med buss. Restiden förlängs med cirka 30 minuter.

Tågtrafiken behöver stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill spåret och plattformen. Under veckan kommer vi bland annat att testa signalsystemet för det nya spåret och göra kontaktledningsarbeten vid Ulvhäll. Vi kommer också att besiktiga och provköra tåg genom den nya tunneln. Den gamla tunneln börjar vi nu att renovera. Förbättringarna kommer bland annat att innebära att du har täckning för din mobiltelefon även här genom att vi installerar "den läckande kabeln". (läs mer om läckande kabeln, länk)

Vi fortsätter att arbeta med att göra klart plattformen i Strängnäs. Från och med den 26 februari avgår samtliga tåg från det nya järnvägsspåret och du stiger även på tåget från den nya delen av plattformen. Samtidigt stänger vi av den gamla delen av plattformen och gör förbättringsarbeten.

Intensivt arbete blir det också med bullerplanket som monteras från Ulvhäll fram till perrongen i Strängnäs. Mitt i avstängningsveckan, den 21 februari, genomför vi samtidigt en omfattande räddningsövning i samarbete med Räddningstjänsten, Ambulansen och Polisen. Flera akutfordon kommer att vara i rörelse i Strängnäs under dagen och det kan komma att synas ofarlig teaterrök i samband med övningen.

Med nytt dubbelspår och tunnel mellan Strängnäs och Härad till sommaren 2018, När dubbelspårssträckan mellan Strängnäs och Härad är klar till sommaren 2018 blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet. Tågtrafiken kommer att vara inställd vid ytterligare ett tillfälle i år, måndag den 11 juni – söndag 17 juni. Det är projekt Dubbelspår Strängnäs-Härads sista planerade avstängning innan dubbelspåret är klart.

Kom ihåg att plattformen är avstängd under och att du kan köpa din biljett antingen i SJ:s app, på webben eller inne i resecentrum. Ersättningsbussarna i Strängnäs avgår från den östra delen av Långbergsgatan intill gångtunneln. På måndag morgon den 26 februari rullar tågen åter igen.

Information om ersättningstrafik hittar du på SJ:s hemsida: www.sj.se/trafikinfo eller via SJ:s app.