Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tävlingen Årets Bygge avgjord

Totalt har 20 projekt runt om i landet nominerats till Årets Bygge varav Strängnäs Resecentrum varit ett av dem. Projektet Östra Länken från Luleå tog hem priset för Årets bygge. Stort grattis!

Priset är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.Enligt juryns ordförande Måren Lindström var konkurrensen om förstaplatsen hård och det var svårt att välja en vinnare i och med att alla projekten höll en hög nivå. Fem kriterier tittar juryn extra noga på varav arbetsmiljö har vägt tyngst.

Samtliga projekt som är nominerade till Årets Bygge har inga allvarliga arbetsplatsolyckor och har ett gott arbetsmiljöarbete.

Fem kriterier som juryn tittar på är:

  • Arbetsmiljö och säkerhet
  • Teknik och innovation
  • Hållbarhet (ekologisk, ekonomisk och social)
  • Kvalitet, tid och budget
  • Samverkan

– Den här gången nådde vi inte ända fram. Men vi är otroligt glada och stolta över nomineringen, Det är en ära att ha varit nominerade till Årets Bygge och jag vill rikta ett stort tack till alla som varit inblandade i projektet, från systemhandling till byggskede.

Framförallt vill jag rikta ett stort tack till Strängnäsborna som uthålligt stått ut med att vi stökat till det under byggtiden. Tack även för intresset för projektet, det har hjälpt och utvecklat vår dialog säger Leif Haagensen, projektledare.