Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personer tittar på ritningar ute.

Väg 56, Katrineholm−Bie

För att förbättra trafiksäkerhet och framkomlighet för alla trafikanter planerar vi att bygga om väg 56 på sträckan mellan Katrineholm och Bie till 2+1 väg med mitträcke.

Arbetet med att ta fram en vägplan för väg 56 mellan Katrineholm och Bie påbörjades under våren 2015.

Väg 56 med i nationella planen

Trafikverkets presenterade förslag till nationell plan för transportsystemet 2018-2029 till regeringen den 31 augusti och där finns väg 56 Katrineholm-Bie med. Det innebär att projektet föreslås en möjlig byggstart någon gång under perioden 2021-2023.

Vägplan för granskning i början av 2018

Vi är i slutskedet med att färdigställa vägplanen och enligt nuvarande tidplan kommer vägplanen ställas ut för granskning i slutet av 2017 eller i början av 2018. Då har du möjlighet att lämna synpunkter på förslaget innan vi lämnar den vidare för fastställelseprövning.

För att få ett helhetsperspektiv och en så kostnadseffektiv planering som möjligt drivs projektet drivs ihop med sträckan Bie–Alberga (Stora Sundby). Här kan du läsa mer om vad som händer på sträckan mellan Bie–Alberga (Stora Sundby). (öppnas i nytt fönster)