Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förlängda plattformar

Flen, spårväxelbyte och förlängning av plattformar

Vi byter spårväxlar samt bygger en ny längre plattform i Flen. När plattformen är klar kan stationen ta emot de nya längre regionaltågen vid samtliga spår. Det gör att fler resenärer kan färdas på sträckan.

Vi bygger en ny längre plattform för spår 4 samt anpassar plattformen för personer med funktionsnedsättningar. Vi arbetar även med sex spårväxlar, fyra ska ska bytas och två ska flyttas.

Åtgärderna bidrar till smidigare tågtrafik på sträckan samt minskade kostnader för drift och underhåll. Den nya plattformen innebär att de nya regionaltågen kan trafikera samtliga spår på Flens station.

Vad händer i Flen?

Nu har vi kommit in i ett intensivt skede med nattarbeten. Vi behöver arbeta på nätterna för att inte störa tågtrafiken. Sedan vecka 21 gör vi mark- och elarbeten. Sedan ska vi arbeta med plattformen och spårväxlar.

Vi ska förlänga plattformen vid spår 4 för att kunna ta emot längre tåg och även anpassa den för personer med funktionsnedsättningar. I samband med ombyggnationen bygger vi om en hiss och gångvägen till spår 4.

Under sommaren ska vi renovera plankorsningen vid Variagatan.

Tider och störningar

Arbetena vid stationsområdet har pågått sedan maj och vi räknar med att vara färdiga i oktober 2018.

För att inte störa tågtrafiken behöver vi arbeta på nätterna under hela perioden, även under helger. En del dagar arbetar vi även under dagtid. Visst arbete kommer utföras med spårgående maskiner.

Under veckorna 36–38 (3–23 september) ska vi byta flera växlar i Flen, och arbetar då under nätter och helger. För dig som resenär innebär det att tåg kan avgå från annan plattform än normalt.