Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förlängda plattformar

Flen, spårväxelbyte och förlängning av plattform

Vi byter spårväxlar samt bygger en ny längre plattform i Flen. När plattformen är klar kan stationen ta emot de nya längre regionaltågen vid samtliga spår. Det gör att fler resenärer kan färdas på sträckan.

Vi bygger en ny längre plattform för spår 4 samt anpassar plattformen för personer med funktionsnedsättningar. Vi har även arbetat med spårväxlar som vi har bytt ut eller flyttat.

Åtgärderna bidrar till smidigare tågtrafik på sträckan samt minskade kostnader för drift och underhåll. Den nya plattformen innebär att de nya regionaltågen kan trafikera samtliga spår på Flens station.

Vad händer i Flen?

Vi arbetar fortfarande vid stationsområdet bland annat med förlängningen och tillgänglighetsanpassningen av plattformen vid spår 4. I samband med ombyggnationen har vi byggt om gångvägen till spår 4.

Vi arbetar även med kontaktledningar. 

Tider och störningar

Arbetena vid stationsområdet har pågått sedan maj och vi räknar med att vara färdiga vid månadsskiftet november/december 2018.

För att inte störa tågtrafiken behöver vi i bland arbeta på nätterna och under helger. Vi arbetar även dagtid.