Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

järnvägsarbete

Katrineholm–Simonstorp, rälsbyte

Trafikverket rustar upp järnvägen mellan Katrineholm och Simonstorp.

Vi fortsätter att rusta upp järnvägen. Rälsen mellan Katrineholm och Simonstorp är sliten och därför byter vi räls samt befästning på en drygt 13 km lång sträcka. Vi ska även rena den så kallade ballasten på en sträcka av 10 km mellan Strångsjö och Simonstorp.

Vi rustar järnvägen för att möta ett ökat trafikbehov och för att göra järnvägen mindre sårbar. Åtgärderna på den här sträckan innebär att vi kan undvika att behöva göra framtida hastighetsnedsättningar.

Var händer just nu

Vi håller på med projektering och planerar att genomföra arbetet under år 2019.

Merparten av arbetet genomförs på dagtid

Längre fram kommer vi att berätta mer om arbetet. Vi planerar att genomföra rälsbytet och ballastreningen under maj och juni år 2019. Under våren 2019 kommer vissa förarbeten att genomföras. Ett spår kommer att vara avstängt vilket innebär att merparten av arbetet kan ske på dagtid. Du som bor eller arbetar i närheten kommer att få information i god tid innan arbetet startar.