Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort engagemang på Öppet hus

Tack alla som kom på Öppet hus i tisdags! Era synpunkter är värdefulla för oss i den fortsatta utredningen. Nu finns materialet från mötet upplagt på hemsidan.

Stort tack till alla som kom på öppet hus i tisdags, ett sjuttiotal engagerade personer! Det var mycket givande för oss att få höra vad ni tycker.

Nu finns materialet vi visade tillgänglig på hemsidan, ni hittar dessa under Dokument, och vidare under Aktuellt.

Tyck gärna till! Vi vill gärna veta vilket av de två alternativ du föredrar; tunnel eller bergskärning. Båda alternativ är lika i plan men skiljer sig i profil. Använd gärna synpunktsformuläret som finns här på första sidan. Helst vill vi ha in dina synpunkter senast den 6 september.

Nu kommer vi att ha ett samråd till, med Länsstyrelsen, Trosa kommun och kollektivtrafikmyndigheten. Det samrådet baserar sig på samma material som vi visade på öppet hus i tisdags.

Efter den 6 september ska vi uppdatera samrådsredogörelsen med en sammanfattning av alla nya synpunkter. Vi ska även färdigställa beslutsunderlaget, och båda dokumenten läggs upp här på hemsidan. Med dessa handlingar som underlag kommer vi att begära Trosa kommuns yttrande över val av alternativ. Därefter kommer Trafikverket att ta ställning till vilket alternativ som ska ligga till grund för den fortsätta projekteringen.

Mer om det fortsätta arbetet kan du läsa i den uppdaterade planläggningsbeskrivningen, som du hittar här (pdf-fil, 375 kB, öppnas i nytt fönster).