Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 55, trafikplats Eldsund, Strängnäs, broreparation

I höst, september-november, kommer vi att byta ut den uttjänta rörbron vid trafikplats Eldsund. Bron ligger strax söder om Strängnäsbron, längs med väg 55 mellan Strängnäs och Enköping.

För att genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer vi att leda om all trafik till en tillfällig väg, och sänka hastigheten till 30 km/timmen. Räkna därför med förlängd restid när du passerar området. Vi har av säkerhetsskäl stängt passagen under väg 55.

Trafiken får passera på den tillfälla omledningsvägen från natten till den 9 september och fram till natten till måndag den 18 november. 

Vad ska vi göra?

Den befintliga rörbron är rostig och behöver bytas ut. Vi kommer först att schakta bort stora mängder jord och sten för att komma ner till röret och ta bort det. Därefter lägger vi dit en ny rörbro och fyller igen det stora hål som skapats i vägen. Vi avslutar arbetet med att lägga ny asfalt på vägen och att sätta upp nya räcken.

karta_omledningsvag_v55_tpl_eldsund_190830_750pxl.png