Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pendla med båt från Ekerö

Sedan augusti i år finns möjligheten att arbetspendla med båt mellan Ekerö och Stockholms innerstad. Linje 89 är ett försök på två år och båten kommer att gå höst, vinter och vår, men ha uppehåll under sommaren, då färre arbetspendlar.

SL har den 22 augusti 2016 infört en ny båtlinje, linje 89, mellan Ekerö och Stockholm City för arbetspendlare. Båten går mellan Tappström (Ekerö) och Klara Mälarstrand via Kungshättan (Kungshatt) - Ekensberg - Lilla Essingen.

Linje 89 går helgfri måndag till fredag med två avgångar från Ekerö på morgonen och en på eftermiddagen samt en avgång från Klara Mälarstrand på morgonen och två på eftermiddagen.

Det går bra att ta med cykel på båten i mån av plats. 30 cyklar får plats ombord den isfria tiden, 10 cyklar på den båt som går då det är is i Mälaren. Det finns också cykelparkering vid bryggan i Tappström.

Hur blir det i vinter?

På Ekerö går båten till/från bryggan vid Tappström, så länge som det är isfritt i Tappströmskanalen. Om det blir tjock is i kanalen i vinter, finns en ersättningsbrygga vid Jungfrusunds varv.