Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bakgrund

Bakgrund om norra Lagnö/Tynningö

Här kan du läsa mer om bakgrunden och vad som hänt i projektet.

Färjeleden mellan Norra Lagnö och Tynningö har tidigare drivits i privat regi av Tynningö Ekonomisk Förening (TEF). I maj 2004 begärde TEF att färjetrafiken skulle gå från enskild till allmän. Den 31 maj 2010 beslutade Länsstyrelsen att allmänförklara färjeleden från och med den 1 januari 2013.

Beslutet innebar att Trafikverket från och med allmänförklaringen skulle ta över drift och underhåll av färjeleden. Den miljö som fanns behövde anpassas och justeras för att drift och underhåll skulle fungera på ett långsiktigt och trafiksäkert sätt. Därför påbörjade vi arbetet med att ta fram en förstudie. Utifrån förstudien fastställdes läget för färjeleden och vi började med en arbetsplan där vi nu undersöker vilka åtgärder på land, i vatten och vid färjelägena som är lämpliga att genomföra för att skapa en trafiksäker och långsiktigt hållbar färjeled.

Planeringsprocessen hann inte avslutas innan färjeleden skulle allmänförklaras. För att drift och underhåll skulle kunna säkerställas från 1 januari 2013 gjorde vi åtgärder vid färjelägena för att kunna ta över driften.

Under Nyheter  kan du följa vad som händer i projektet. Länken öppnas i nytt fönster.