Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bergmassor från Förbifart Stockholm sålda

Trafikverkets projekt E4 Förbifart Stockholm har nu tecknat de första kontrakten om försäljning av bergmassor från de kommande tunnelarbetena.

Kontrakt har tecknats med NCC Roads om försäljning av bergmassor från tunnelentreprenaden i Johannelund i Vinsta, Lunda och Akalla. Trafikverket ansvarar för transporten av det okrossade entreprenadberget till köparens mottagningsplats som är i Rotebro, Sollentuna. Köparen ansvarar för att alla tillstånd finns för att ta emot massorna. Efter förädling kommer bergmassorna att återanvändas i olika infrastrukturprojekt i Stockholmsområdet.

Sammantaget handlar dessa kontrakt om närmare 7 miljoner ton berg av de cirka 19 miljoner ton tunnelberg som kommer att tas ut för Förbifart Stockholm. Kontrakt för försäljning av bergmassor från tunnelarbetena på Lovö och i Sätra och Skärholmen väntas tecknas inom kort.