Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Detaljplaner vinner laga kraft

Mark- och miljööverdomstolen har idag meddelat att den inte beviljar prövningstillstånd för de 11 återstående detaljplanerna som rör E4 Förbifart Stockholm i Stockholms kommun.

Det betyder att alla 13 detaljplanerna för Förbifart Stockholm nu har vunnit laga kraft. 

- Detta är ett viktigt beslut för projekt Förbifart Stockholm. Vi kan nu fortsätta att bygga enligt den tidplan vi lagt. Vi har många upphandlingar på gång och mycket arbete som startat i fält. Nu kan allt rulla på som planerat, säger Johan Brantmark, projektchef för Förbifart Stockholm.

Detaljplanerna gäller förbifartens sträckning inom Stockholms kommun med anslutningar genom trafikplatser i Skärholmen, Vinstamotet, Hjulstamotet och Hanstamotet. De har fastställts av Länsstyrelsen och sedan överklagats till mark- och miljödomstolen som avslog samtliga överklaganden den 19 maj. De överklagades därefter till mark- och miljööverdomstolen som nu alltså inte kommer att pröva ärendet.

De organisationer som överklagade mark- och miljödomstolens beslut var Arbetsgruppen Rädda Grimstaskogen, Stockholms Naturskyddsförening, Klimataktion Stockholm, Djurgården Lilla Värtans Miljöskyddsförening samt Mälaröarnas Naturskyddsförening.