Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mätning längs hela förbifarten

Förbifart Stockholm har just börjat mätningar för att de olika tunnelavsnitten ska mötas på exakt rätt ställe under jord och länkas samman till en enda lång tunnel. Arbetet äger rum på flera ställen längs Förbifart Stockholms hela planerade sträckning.

Det innebär bland annat att varselklädd personal kommer att finnas på olika ställen i anslutning till mynningarna av Förbifart Stockholms arbetstunnlar för att ställa upp mätutrustning på stativ.

På några platser kommer även upp till tio meter höga master med mätutrustning tillfälligt att resas under några dagar, allt för att så noggrant som möjligt bestämma positionerna för ett antal olika geografiska punkter längs Förbifart Stockholms hela sträckning. De blir i sin tur utgångspunkter för mätning när bergtunnlarna ska byggas.

Mätutrustningen är helt tyst och sänder inte ut några signaler utan fångar endast upp mycket svaga signaler som satelliter alltid sänder ut.