Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Projekttävlingen för de underjordiska trafikplatserna går vidare

Ansökningstiden för att delta i Förbifart Stockholms projekttävling för gestaltning av tunnlar och trafikplatser gick nyligen ut och intresset var stort.

Ovan mark orienterar vi oss efter vad vi ser omkring oss i landskapet. När vi kör i tunnlar vägleds vi av vägskyltar, ljussättning, avståndsmarkeringar och avfarternas utformning. Den konstnärliga gestaltningen av tunnlarna ska hjälpa trafikanterna att orientera sig i tunnelsystemet och varje trafikplats ska utformas och gestaltas så att var och en får sin egen identitet.

Projekttävlingen för gestaltning av tunnlar och trafikplatser startade i september och ett stort antal ansökningar bedöms just nu av den tillsatta urvalsgruppen som består av representanter från både Trafikverket och Konstnärernas Riksorganisation/Föreningen Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KRO/KIF). Tio ansökningar ska nu väljas ut som går vidare till intervju. Slutligen väljs fem av de tio sökanden ut och de fem blir inbjudna att delta i tävlingen som pågår från februari till maj 2016.

Vinnande bidrag till respektive trafikplats presenteras under juli 2016.

Tävlingen genomförs i samarbete med Konstnärernas Riksorganisation/Föreningen Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KRO/KIF).

(Fotot visar en av Norra länkens underjordiska trafikplatser. Fotograf: Mikael Ullén)