Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vill du vara med och skapa ett kunskapslyft inom bergbranschen?

Trafikverket och projekt E4 Förbifart Stockholm bjuder in dig som leverantör av utbildning till ett seminarium kring tillhandahållande av bergarbetarutbildning.

På seminariet för vi en dialog om hur utbildningsföretagen kan vara en del av Trafikverkets ambition att skapa ett kunskapslyft inom bergbranschen.

Projekt E4 Förbifart Stockholm ställer i sina tunnelentreprenadkontrakt krav på att bergarbetare ska vara projektcertifierade inom respektive specialistområde; bultsättning, injektering och betongsprutning. Anbudsgivarna ska enligt kontraktet avsätta tid och pengar för utbildning. Utbildningsföretaget ska ge teoretiskt och praktisk utbildning i enlighet med utbildningsplanen och tillhandahålla kunskapsprov.

Vi vill med detta seminarium förmedla

  • omfattning av och tidsutsträckning för E4 Förbifart Stockholms entreprenader och därmed bedömt antal bergarbetare som behöver kunskapsprövas och utbildas över tiden
  • framtida bergprojekt samt eventuella andra beställare med samma ambitioner
  • de kunskapskrav Trafikverket ställer på test och utbildning
  • planer på att upprätta en databas över "certifierade" bergarbetare.

Syftet är att öka förståelsen för den kunskapsnivå Trafikverket efterfrågar hos våra entreprenörer och skapa ett intresse hos dig som utbildningsföretag att tillhandahålla denna typ av tjänster.

Intresserade bjuds härmed in till seminariet hos Trafikverket:

Tid: Onsdagen den 9 december 2015, klockan 13.00 – 15.00

Plats: Marabouparken, Löfströmsvägen 8, 172 66 Sundbyberg. Klicka här för vägbeskrivning

Anmälan: Klicka här för att anmäla dig  och skriv Anmälan till seminarium i ämnesraden.

 

( Foto: Mikael Ullén, bilden är tagen i Norra länken.)