Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En blå buss på väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rapport - Förutsättningar för förbättrad kollektivtrafik och närmiljöåtgärder

Trafikverket har 2016-06-30 på regeringens uppdrag lämnat en rapport om förutsättningarna för att förbättra för kollektivtrafik samt närmiljön kring E 4 Förbifart Stockholm.

Trafikverkets grundläggande ambition är att satsa på kollektivtrafik på väg så att transportsystemet räcker till för fler. Förbifart Stockholm planeras för full framkomlighet med tre körfält i varje riktning, vilket innebär god framkomlighet för kollektivtrafiken redan i grundplaneringen. De åtgärder som föreslås är dels en del av det pågående arbetet med att trimma och förbättra kollektivtrafiken på väg inom regionen och dels nya möjliga större kompletteringar i vägnätet. 

I frågan om åtgärder för närmiljön har Förbifart Stockholm sedan tidigare arbetat in de lagstadgade åtgärder som krävs i fråga om till exempel buller. För att tillgodose  likabehandlingsprincipen föreslås därför generella åtgärder samt mindre punktåtgärder.

Sammanfattning - Förbifart Stockholm - Förutsättningar för förbättrad kollektivtrafik och närmiljöåtgärder (.pdf 200kb)

Rapport - Förbifart Stockholm - Förutsättningar för förbättrad kollektivtrafik och närmiljöåtgärder (.pdf 7mb)

Frågor och svar - Förbifart Stockholm - Förutsättningar för förbättrad kollektivtrafik och närmiljöåtgärder (.pdf 159kb)