Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta med anteckningar om avstängningar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfällig påfart till E4/E20 söderut öppnas i Skärholmen

Trafikverket kommer att öppna en tillfällig påfart i Skärholmen till E4/E20 söderut för att minska de trafikstörningar byggandet av Förbifart Stockholm innebär. Den öppnas efter sommaren 2017.

Den permanenta påfarten söderut stängdes i april i och måste vara stängd till senast i slutet av 2021 för att kunna bygga Förbifart Stockholm. Att stängningen skulle ge störningar var väntat, men effekterna på Skärholmsvägen har blivit ännu större än vad Trafikverket har räknat med. Trafikverket har därför utrett om är det tekniskt möjligt att bygga en tillfällig påfart.

Utredningen visar att det går att bygga en tillfällig påfart i samma läge. Den kan dock öppnas först efter sommaren 2017. Det innebär att tiden för stängningen minskas med fyra år mot den ursprungliga planen.

Den tillfälliga påfarten är inte möjlig att öppna tidigare eftersom Trafikverkets entreprenör Skanska först måste bygga klart den tillfälliga väg som trafikanterna ska använda när nuvarande E4/E20 blir en byggarbetsplats. Påfarten kommer då att anslutas till den nybyggda vägen.

Trafikverket kommer att fortsätta studera det dagliga trafikflödet på Skärholmsvägen och arbeta för att underlätta så långt det är möjligt. Flera saker har redan gjorts och fler planeras.

Förbifart Stockholm kommer att ge stora förbättringar för trafiken när den är klar, men under byggtiden är störningar i perioder omöjliga att undvika.