Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbete i bergtunnel
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny överprövning av Lovös bergtunnelkontrakt

Den förnyade utvärderingen av anbud som resulterade i att det italienska konsortiet JV Vianini CMC återigen tilldelades de två bergtunnelkontrakten på Lovö har överklagats till Förvaltningsrätten i Falun.

Kontrakt kan inte tecknas med entreprenör förrän överprövningen är klar.

Bakgrund

Bergtunnelkontrakten för Norra och Södra Lovö, FSE302 och FSE308, tilldelades det italienska konsortiet JV Vianini CMC den 13 januari. Den tilldelningen överklagades till Förvaltningsrätten med hänvisning till att den utvalda entreprenören inte tillräckligt kunnat styrka att de förfogar över den kapacitet som krävs för att kvalificera sig. Trafikverket beslöt att återkalla tilldelningen, begära in vissa förtydliganden och utvärdera de inkomna anbuden på nytt. Trafikverket beslutade mot bakgrund av de förtydliganden som inkommit från bland annat JV Vianini CMC att tilldela JV Vianini CMC de två bergtunnelkontrakten. Det är denna tilldelning som nu överklagats.

Entreprenaderna omfattar att bygga två arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Arbetena beräknas ta cirka sex år. Den totala kontraktssumman för entreprenaderna beräknas till knappt 4 miljarder kronor.