Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetare förbereder för sprängining i berg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny tilldelning av bergtunnlarna till JV Vianini CMC

Trafikverket har gjort en förnyad utvärdering av tidigare inkomna anbud och tilldelar återigen JV Vianini CMC de två bergtunnelkontrakten, FSE302 och FSE308, för Norra och Södra Lovö.

Den första tilldelningen överklagades till Förvaltningsrätten med hänvisning till att den utvalda entreprenören, JV Vianini CMC, inte tillräckligt kunnat styrka att de förfogar över den kapacitet som krävs för att kvalificera sig. Trafikverket beslöt att återkalla tilldelningen, begära in vissa förtydliganden och utvärdera de inkomna anbuden på nytt.

De två entreprenaderna omfattar att bygga två arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Byggstarten sker under våren i år och arbetena beräknas ta cirka sex år. Den totala kontraktssumman för entreprenaderna beräknas till knappt 4 miljarder kronor.

Med dessa kontrakt är tre av de sex huvudentreprenaderna för bergtunnelarbetena i Förbifart Stockholm upphandlade.

Beslutet kan överklagas tio dagar efter tilldelning enligt lagen om offentlig upphandling.