Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lagbok och klubba
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förvaltningsrättens domar överklagas

Förvaltningsrätten beslutade i mitten på mars att avslå NCC och Hochtiefs ansökningar om överprövningar av Trafikverkets upphandlingar av de två tunnelentreprenaderna under Lovön och trafikplats Häggvik. Både NCC och Hochtief överklagar nu besluten.

NCC Construction Sverige har överklagat domen gällande de två bergtunnelentreprenaderna FSE 302 och FSE 308 under Lovön. Entreprenaderna omfattar att bygga två arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Arbetena beräknas ta cirka sex år.

Hochtief Infrastructures överklagar domen för entreprenad FSE62 Trafikplats Häggvik. Den omfattar bland annat att bygga betongtunnlar och anslutningar till befintlig E4, Norrortsleden och det lokala vägnätet. Byggstart var planerad till senare i vår och arbetet med att bygga trafikplatsen beräknas ta cirka fem år.