Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rött sjömärke i trä
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kammarrätten meddelar dom för Lovökontrakten

Dom har meddelats från Kammarrätten angående NCCs överprövningar av Trafikverkets tilldelning av de två tunnelentreprenaderna under Lovön.

Kammarrätten finner vid en samlad bedömning av vad som framkommit i målen inte skäl att göra någon annan bedömning än vad förvaltningsrätten gjort och NCCs överklagan avslås.

Efter att en avtalsspärr på 10 dagar löpt ut kan Trafikverket teckna kontrakt, i enlighet med Kammarrättens dom, med JV Vianini CMC som i januari tilldelades de två entreprenaderna.

Trafikverkets tilldelning av bergtunnelkontrakten för Norra och Södra Lovö, FSE302 och FSE308, tilldelades det italienska konsortiet JV Vianini CMC. NCC överklagade tilldelningsbeslutet till Förvaltningsrätten och vidare till Kammarrätten som nu har prövat målen.

Entreprenaderna omfattar att bygga två arbetstunnlar, två tillfälliga hamnar, ramptunnlar och huvudtunnlarna för Förbifart Stockholm under Lovön i Ekerö kommun. Arbetena beräknas ta cirka sex år.

Kammarrättens beslut kan överklagas inom 10 dagar.