Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

3D-karta av nya bergstunnlar i Skärholmen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kammarrätten avslår överklagan för tunnelentreprenad

Kammarrätten i Sundsvall har beslutat att avslå ett överklagande om tilldelningen av entreprenad FSE 209 Bergtunnlar Skärholmen.

Den 10 juni i år tilldelades företaget SBT Sverige AB (Subterra Sverige) den aktuella entreprenaden som först överklagades till Förvaltningsrätten i Falun, som dock avslog ansökan om överprövning. Då överklagades det beslutet till Kammarrätten i Sundsvall som meddelade prövningstillstånd men som nu alltså har avslagit överklagan.

Kammarrättens beslut kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen men även då krävs prövningstillstånd. Om något överklagande inte inkommer har Trafikverket rätt att teckna kontrakt efter tio dagar.

Entreprenaden FSE Bergtunnlar Skärholmen omfattar bland annat bygget av cirka åtta kilometer huvudtunnlar från, fyra kilometer ramptunnlar och 1,5 kilometer utrymningstunnlar. Byggstarten ska påbörjas i början av januari 2017 och arbetena beräknas pågå cirka sex år.