Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetare krattar grus som en grävskopa släpper ner på golvet i bergstunnel
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Senaste nytt inom upphandling

Projektet är fortsatt i en intensiv upphandlingsfas men nu är den sista bergtunnelentreprenaden ute på anbudsräkning.

Sedan sommaren har vi bland annat gått ut med förfrågningsunderlag för Bergtunnel Akalla (FSE 613) och Trafikplats Hjulsta södra (FSE501).

Den 10 juni tilldelades SBT Sverige AB (Subterra Sverige) den stora entreprenaden FSE 209 för bergtunnlar i Skärholmen. Entreprenaden överklagades i somras men överprövningen är nu slutligt avgjord i Kammarrätten till Trafikverkets fördel och kontrakt tecknas inom kort. Byggstarten sker i början av 2017. Entreprenaden omfattar bland annat bygget av cirka åtta kilometer huvudtunnlar, fyra kilometer ramptunnlar och 1,5 kilometer utrymningstunnlar.

Nästa stora upphandlingsfas är alla installationer som gör tunnlar och trafikplatser till en väganläggning. Det handlar om vägbeläggning, skyltar, el, vatten, ventilation, säkerhetssystem om mycket mer. Trafikverket välkomnade svenska och utländska entreprenörer till en leverantörsdag i Stockholm i början av december. Fem entreprenader för installation av tekniska system till ett sammanlagt värde av 4 miljarder kronor presenterades. Intresset var mycket stort från både svenska och utländska företag och cirka 200 personer deltog.