Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tunnelarbeten startar i Akalla

Under 2016 ska en arbetstunnel byggas och 2017 förväntas arbetet med Förbifart Stockholms huvudtunnlar mellan Hjulsta och Akalla komma igång.

Under november har entreprenören Veidekke etablerat ett arbetsområde i Hägerstalund och en ny infartsväg till Kista Golf har byggts. I början av 2016 startar bygget av arbetstunneln i Akalla, det innebär också att vi börjar spränga på platsen.

Där Akallalänken ansluter till Hanstavägen bygger vi just nu en ny tillfällig väg, trafiken på Akallalänken kommer under Förbifart Stockholms byggtid att ledas om på den nya vägen. Arbetet började under våren 2015 och kommer att vara klart under våren 2016. Entreprenör är Sveab.

Gång- och cykelvägen mot Hägerstalund, som idag förbinder Akalla med Hansta naturreservatet, kommer att flyttas till ett nytt läge innan vi börjar bygga trafikplats Akalla under våren 2016. När Förbifart Stockholm är färdigbyggd kommer gång- och cykelvägen att flyttas tillbaka till samma läge som innan. Den placeras då på tunneltaket strax innan tunnelmynningen.

Sprängvarning

Alla som bor inom 300 meter från våra byggarbeten kan anmäla sig till vår automatiska tjänst som ger en förvarning ca 30 minuter innan sprängning. Hur mycket sprängningarna märks varierar. Det är inte säkert att du kommer att störas av sprängningarna fast du bor inom det aktuella området. Du kan få förvarningen på tre olika sätt: sms, e-postmeddelande eller genom att bli uppringd på telefonen.

Anmäl dig på vårt webbformulär

Eller ring 010-123 04 00 som är Förbifart Stockholms telefonnummer för kundärenden.

En karta på Förbifart stockholms arbeten i akalla