Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grävskopa och högar med jord intill bilväg

Häggvik

I Häggvik kommer E4 Förbifart Stockholm att ansluta till E4:ans nuvarande sträckning Uppsalavägen, Norrortsleden och det lokala vägnätet. På den här sidan finns information om vad som händer i området den närmaste tiden.

Sprängningarna forsätter vecka 47

Arbetet med jord- och bergschakt pågår i området öster om E4:an mot Fyndetskogen samt i området där E4:an tidigare gick. Detta möjliggör byggnationen av två stycken, 200 m långa, betongtunnlar.

Vecka 47 blir det VA-schakt på Kronåsvägen. Markarbetet med jordschakt och bergborrning på Fyndet-sidan öster om E4:an fortsätter. Det blir sprängningar kl. 14:00 den 19, 21, och 22 november samt kl. 10:00 fredagen den 23 november 2018. E4 stängs av i båda riktningarna i som längst 10 minuter vid varje sprängning.

Arbeten som medför stängning av Knistaporten planeras till 2019. Dessförinnan ska befintlig påfartsramp till E4 flyttas och trafiken ledas in på den nybyggda brodelen vid Knistaporten.

Arbetet i Häggvik påbörjades under hösten 2016 och vi beräknar att byggtiden kommer att vara fem år.