Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Häggvik

I Häggvik kommer Förbifart Stockholm att ansluta till den befintliga E4 Uppsalavägen, Norrortsleden och det lokala vägnätet. På den här sidan finns information om vad som händer i området den närmaste tiden.

Under hösten har vi gjutit den första bron över E18 över Knistavägen som blir påfart för den nya sträckningen av E4 Förbifart Stockholm. Vi har fortsatt spränga bort berg och jordmassor i höjd med trafikplats Häggvik och byggt en tilfällig väg.

I mitten av november 2017 flyttades all trafik, sammanlagt nio körfält från den befintliga till den tillfälliga vägen för att komma åt och göra jobb på E4:an. Vi kommer att att bygga två omkring 200 meter långa betongtunnlar som blir avfart från Förbifart Stockholm till E4, till Norrortsleden och till det lokala trafiknätet.

Kommande arbeten

Efter en paus i arbetet under våren 2018 har ingen byggverksamhet kommit igång ännu men etablering för det fortsatta arbetet kommer under sensommaren.

Arbetet i Häggvik påbörjades under hösten 2016 och vi beräknar att byggtiden kommer att vara fem år.