Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

3D-illustration av väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu startar bygget av trafikplats Häggvik

Med start i september börjar vi sätta upp bodar och stängsla in arbetsplatserna. Senare under hösten börjar vi gräva, spränga och schakta bort jord- och bergmassor.

Vi inleder arbetet vid E4 intill Fyndetskogen och på andra sidan E4 mot Norra kolonnvägen. Entreprenör är NCC.

Jämfört med idag kommer E4 vid trafikplatsen att breddas med fler filer och vi bygger även en ny fil mot Norrortsleden. Under byggtiden kommer vi att göra ett antal trafikomläggningar. Hastigheten på E4 kan komma att sänkas, men under den största delen av byggtiden bibehåller vi samma antal körfält som i dag.

Från Akalla går Förbifart Stockholm norrut i en djup bergskärning. Den passerar under nuvarande E4 genom två betongtunnlar. Den ena tunneln leder upp på Förbifart Stockholm mot Uppsala och den andra mot Norrortsleden.

Sprängvarning

Alla som bor inom 300 meter från våra byggarbeten kan anmäla sig till vår automatiska tjänst som ger en förvarning ca 30 minuter innan sprängning. Hur mycket sprängningarna märks varierar. Det är inte säkert att du kommer att störas av sprängningarna fast du bor inom det aktuella området. Du kan få förvarningen på tre olika sätt: sms, e-postmeddelande eller genom att bli uppringd på telefonen.

Anmäl dig på vårt webbformulär

Eller ring 010-123 04 00 som är Förbifart Stockholms telefonnummer för kundärenden.

Bils dom visar var vi börjar bygga i Häggvik