Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hjulsta

Bygget av nya Trafikplats Hjulsta är i full gång. Vi bygger en 650 meter lång vägbro över Mälarbanan, Bällstaån och E18 med ramper ner till dagens trafikplats Hjulsta. Trafikplatsen kommer att bli en av Sveriges viktigaste knutpunkter där E4 och E18 möts.

Bygget just nu

Söder om Hästa gård (entreprenörens arbetsområde) pågår sprängningsarbeten för den stora schakten där betongtunneln ska gå.

Akallalänken, från Hästa Gård och söderut, har under 2017 flyttats till ett nytt permanent läge. Vi fortsätter vårt arbete med att bygga den gång- och cykelväg som kommer gå bredvid Akallalänken. Det är ännu inte klart när gång- och cykelvägen kan öppna.

I de södra delarna, i höjd med Vålberga, pågår spräng- och schaktarbeten för den blivande betongtunneln som vi ska bygga. Under hösten fortsätter vi att gjuta broarna norrut mot en bergsklack som vi delvis spränger bort och vidare mot rondellen över E18.

Parallellt med Bergslagsvägen vid Lunda industriområde planerar vi för att börja återställa marken där vi förstärkt berget över de blivande tunnlarna.

 Trafikplats Hjulsta.