Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hjulsta trafikplats
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Träd tas ner inför arkeologiska undersökningar i Hjulsta

Med start i augusti och ett år framöver undersöker vi arkeologiska fornlämningar från brons- och järnåldern i Hjulsta.

Undersökningarna är förberedelser inför bygget av den nya vägen. Trafikverket är ansvarigt för de arkeologiska utgrävningarna och ska säkerställa att platserna med fornlämningar är tillgängliga för arkeologerna. Trafikverket har anlitat ett antal konsultföretag som kommer att utföra de arkeologiska undersökningarna som startar i augusti 2015.

För att komma åt de arkeologiska platserna behöver vi ta ner träden i dessa områden. Länsstyrelsen är de som beslutat vilka träd som ska tas ner och arrendatorn på Hästa gård utför arbetet. Att ta ner träden beräknas ta cirka tre veckor men vissa träd tas ner under juli och andra senare i höst. En del av träden som tas ner placeras sedan ut i Igelbäckens kulturreservat för att bli hem åt insekter, lavar och mossor eller sparas för att användas på andra platser inom Stockholm Stad.

Senare under utgrävningarna kommer vi att visa platserna med fornlämningar och vad som finns i marken från brons- och järnåldern i Hjulsta.