Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta över Lunda/Vålberga med markeringar för omledning av gång- och cykelvägar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelvägar kring Barkarby och Vålberga

På grund av våra arbeten kring Vålberga och Hjulsta är vi tvungna att leda om och stänga av vissa gång- och cykelvägar.

Gång- och cykelbanan mellan Barkarby och Spånga som har varit avstängd sen i våras på grund av Mälarbanans arbeten kommer fortsätta vara avstängd, i första hand september ut. Därefter vill vi av säkerhetsskäl fortsätta ha den stängd under våra arbeten med bron och förhandlar just nu med Järfälla och Stockholms kommuner om, och i så fall hur länge, vi kan stänga av. Vi återkommer med mer information när vi fått besked.

På grund av instängslingen av vårt arbetsområde parallellt med Bergslagsvägen, har vi varit tvungna att även leda om gångtrafikanterna. Från Vålberga till gångbron mot Hjulsta innebär det en omväg på cirka 400 meter som tar cirka 6 minuter i mertid. En cykelfärd mellan Barkarby station till Spånga på skyltad omledningsväg är en omväg på cirka 800 meter och cirka 3 minuter mertid.

Omledningen av gångtrafikanter kommer att vara kvar tills vi är klara 2022.

Länk till stor karta

Till sist, vill vi be er om att inte gena igenom våra arbetsområden!

Respektera våra stängsel, de finns där av en anledning, nämligen er säkerhet. Innanför dem pågår sprängningar, arbete med stora maskiner och så småningom kommer där att finnas ett 20 meter djupt schakt i marken som vi vill förhindra att ni trillar ner i. Tack!