Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta över Hjulsta med markeringar för olika arbeten
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sommarens arbeten för trafikplats Hjulsta

Under sommaren kommer vi att påbörja flera olika arbeten kring Vålberga.

Juli

  • Vi börjar borra hål i berget inför sprängningarna för ett av brostöden strax söder om Mälarbanan
  • I mitten av juli kommer vi att börja spränga. Vi spränger upp till 4 ggr per dag, vardagar mellan kl. 10.00 - 17.00, till i mitten av augusti.
  • Vi påbörjar arbetet med att bygga byggvägar till och från arbetsområdet ut på Bergslagsvägen.

Augusti:

  • I mitten av augusti kommer vi att börja sponta, det vill säga vibrera ner stålplank i marken bakom vita villan, parallellt med Bergslagsvägen. Det är ett arbete som vi uppskattar tar cirka två veckor.
  • Vi kommer att flisa ris med en flismaskin under samma period. Det arbetet tar cirka 2 dagar.
  • Vi kommer att påbörja tätningsarbeten, så kallade ridåinjekteringar. Det innebär att vi borrar hål där vi under hårt tryck pressar ut cement i sprickorna för att täta det dåliga berget. Det arbetet planeras ta cirka 6 veckor.
  • Bergförstärkningsarbetena för huvudtunnlarna, de så kallade jetinjekteringarna, påbörjas i början av augusti. Det innebär som ovan att vi borrar hål där vi under hårt tryck pressar ut cement i sprickorna för att förstärka berget. Det arbetet kommer att pågå under cirka ett år.

För att skydda mot buller och insyn kommer vi under sommaren att bygga en bullervall längs med vårt arbetsområde i linje med vita villan.

Läs mer om våra arbeten här (pdf,1MB,öppnas i nytt fönster)