Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kungens kurva

Mellan Vårby backe i söder och Bredängs trafikplats i norr byggs nya trafikplatser och de på- och avfarterna som ska leda till E4 Förbifart Stockholm. På- och avfarterna kommer att ligga i höjd med IKEA och strax söder om Bredängs trafikplats.

En helt ny trafikplats byggs i höjd med Heron city, Lindvreten norra, som planeras att öppnas 2019. När trafiken kan börja köra där startar ombyggnaden av nuvarande trafikplats Lindvreten, som beräknas vara klar 2021.

Under hela byggtiden kommer det att vara tre körfält öppna på E4/E20 i vardera riktning. Trafiken kommer dock att ledas om i sidled under viss perioder.

Gång- och cykelbron

Gång- och cykelbron vid Heron city, som också ingår i Förbifart Stockholm, blev klar hösten 2016. Den öppnades i samband med att gång- och cykeltunneln under E4/E20 i höjd med IKEA stängs för att kunna bygga Förbifart Stockholm. När gång- och cykeltunneln öppnar igen hösten 2021 kommer den att vara renoverad med bredare gång- och cykelbanor samt ljusare.