Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny bro på plats
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se filmen om brolyftet i Kungens Kurva

Natten mellan fredag och lördag lyftes den nya gång- och cykelbron på över E4/E20 vid Heron city i Kungens Kurva. Vid 22:00 stängdes E4/E20 av i bägge riktningarna för att det avancerade lyftet skulle kunna genomföras.

Det var många åskådare på plats för att se när en jättekran med millimeterprecision lyfte den mittersta biten av bron, cirka 120 ton tung, på plats. Därefter svetsades mittsektionen ihop med sidosektionerna. Trafiken, som under natten leddes om på alternativa vägar, kunde släppas på igen strax före 05:00 lördag morgon.

Lyckat brolyft i Kungens kurva

Nu återstår bland annat betong- och stålarbete innan bron kan öppnas för gående och cyklister hösten 2016. Då kommer Trafikverket att överlämna den till Huddinge kommun som ska sköta drift och underhåll av den nya förbindelsen mellan Skärholmen och Kungens Kurva. Bron är en entreprenad i Förbifart Stockholm.