Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild av trafikplats Lindvreten
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Flera trafikförbättrande åtgärder vid trafikplats Lindvreten

För att få bättre trafikflöde på Kungens kurvaleden och Skärholmsvägen kommer Trafikverket att genomföra ytterligare trafikförbättrande åtgärder vid trafikplats Lindvreten.

Vi breddar påfarten till E4/E20 söderut och förlänger den tvåfiliga sträckan för att få ett bättre flöde och minska köerna. Dessutom kommer sista biten av Kungens kurvaleden, bron på trafikplats Lindvreten, att bli tvåfilig för att förbättra flödet. Det sistnämnda arbetet kommer att starta inom kort. Breddningen av påfarten söderut kommer att genomföras under våren 2017.

I samband med att påfarten från Skärholmsvägen ut på E4/E20 i Skärholmen stängdes i slutet av april försämrades trafikflödet i området runt Lindvretens trafikplats. Tidigare har bland annat trafiksignalerna vid påfarten vid Lindvreten setts över för att optimera trafikflödet och nya linjer har målats i rondellen utanför McDonalds i Lindvreten för att förbättra trafiksituationen.

Dessutom har Trafikverket sedan tidigare beslutat att efter sommaren 2017 öppna en tillfällig påfart i Skärholmen till E4/E20 söderut för att minska de trafikstörningar som byggandet av Förbifart Stockholm innebär.


Bron vid Lindvretens trafikplats längst ner i bild