Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy över trafikplats Kungens kurva
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny trafikplats byggs i Kungens Kurva

Nu startar markarbeten för bygget av den nya trafikplatsen Lindvreten Norra, strax söder om Heron City i Kungens Kurva.

Det är Trafikverkets entreprenör Skanska som bygger den nya trafikplatsen samt på- och avfarterna till tunnlarna i Förbifart Stockholm.

För att kunna bredda vägområdet och skapa utrymme för att bygga Förbifart Stockholm kommer träd och annan växtlighet att tas ner längs bägge sidor av E4/E20, mellan Lindvretens trafikplats i söder till trafikplats Kungens Kurva i norr.

Den nya trafikplatsen Lindvreten Norra kommer att vara klar våren 2019 och ansluta till de kommunala vägarna Skärholmsvägen och Månskärsvägen på respektive sidor om E4/E20. När den nya trafikplatsen öppnas kommer den nuvarande trafikplats Lindvreten, som ligger strax söder om Lindvreten norra, att byggas om för att anpassas till Förbifart Stockholm.

Bildtext: Mitt i bilden syns den nya trafikplatsen Lindvreten norra som nu börjar byggas, strax söder i Heron city i Kungens Kurva.

Grafik: Tomas Öhrling