Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skärholmen/Sätra

I Skärholmen och Sätra byggs tunnlarna från båda håll. På- och avfarterna till tunnlar kommer att ligga mitt i E4/E20 i höjd med IKEA samt söder om Bredängs trafikplats. Tunnlarna kommer när det är färdigt gå från Kungens kurva till Häggvik.

Skärholmen

Under våren 2015 etablerade Trafikverkets entreprenör ett arbetsområde snett mitt emot busstorget i Skärholmen, på andra sidan Skärholmsvägen. Där kommer det som så småningom bli på- och avfarter enbart för kollektivtrafiken ner till E4 Förbifart Stockholm.

Sätra varv

Här har Trafikverket byggt en tillfällig hamn som ska användas för kunna skeppa bergmassor från tunnelbygget sjövägen till Slagsta.

Bygget just nu

Kartan nedan visar var tunnlarna för E4 Förbifart Stockholm ska byggas under Skärholmen och Sätra (markerat med grått) samt hur långt sprängningsarbetet kommit (markerat med rött). I genomsnitt borrar och spränger vi oss fram 5-20 meter i veckan.

Framdriftskartan uppdateras varannan vecka.
Framdriftskarta Skärholmen, Sätra         
Framdriftkarta uppdaterad till vecka 25 (Kartan uppdateras nästa gång i augusti 2018)
(Framdrift_soder_v25. Fil: pdf. 2 041 kB)      

Tidplan 2017 - 2020

Tidplan

Tidplankarta 2017 - 2020
(Tidplan_2017- 2020 Fil: pdf. 552 kB)