Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Utskick om bullerdämpande åtgärder på Sätragårdsvägen

Trafikverkets projekt Förbifart Stockholm har börjat att etablera ett arbetsområde vid Sätra varv.På varvsområdet kommer Trafikverket att bygga en arbetstunnel och en tillfällig hamn som skaanvändas för att transportera ut bergmassorna från byggarbetet.

Innan hamnen är färdigbyggd 2017 kommer dock bergmassorna att transporteras på det ordinarie vägnätet. Det innebär ökad byggtrafik i området och ökade bullernivåer.

14 fastigheter aktuella

Undersökningar som Trafikverket har gjort visar att 14 fastigheter längs Sätragårdsvägen (se inringat område i svart på kartan nedan) kan vara aktuella för att få bullerdämpande åtgärder på sina fastigheter i enlighet med de riktlinjer som finns. Därför kommer de 14 fastighetsägarna att erbjudas en fortsatt utredning för att avgöra om de är berättigade till bullerdämpande åtgärder. Ett separat erbjudande går ut till de aktuella fastighetsägarna. Alla fastighetsägare i Bredsätra får dock information om detta i sina brevlådor.

 

Informationsmöte

Trafikverket kommer också senare i år att bjuda in till ett informationsmöte för alla boende inom Settra samfällighet där vi berättar mer om de arbeten vi kommer att utföra som berör området.

För frågor om bullerdämpande åtgärder, kontakta:

Paula Lindström, projektledare Trafikverket 010-722 88 54 paula.lindstrom@trafikverket.se