Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Information på väg ut till fastighetsägare på Kungshatt

Inom kort kommer fastighetsägare på Kungshatt att få information på posten om vad som händer på området vid Sätra varv det närmaste året.

Trafikverkets entreprenör Subterra har sedan i våras ett inhägnat arbetsområde på varvsplan. Där byggs en arbetstunnel som ska användas för att kunna bygga huvudtunneln. I mitten av oktober startar sprängarbetet. Först spränger vi ovan jord och när det är klart startar underjordssprängningarna någon gång under slutet av november.

Sprängvarningstjänst

Alla som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra sprängningar erbjuds via brev möjlighet att koppla upp sig till vårt sprängvarningssystem. Det innebär att man inför varje sprängning inom 300-metersgränsen får en förvarning cirka 30 minuter innan, antingen via en uppringning på telefonen, via sms eller via e-post.

Förbifart Stockholm har också ett särskilt telefonnummer för kundärenden, 010-123 04 00. Dit kan den som störs av bygget, har frågor om besiktningar av fastigheter eller vill koppla upp sig till sprängvarningstjänsten ringa. Det går också bra att höra av sig skriftligt i samma ärenden via e-post, kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se.

De åtta fastigheter på Kungshatt som dessutom riskerar att få bullernivåer över de riktvärden som finns, kontaktas specifikt av Trafikverket som erbjuder bullerdämpande åtgärder.

Hamnen byggs nästa höst

För att inte belasta vägnätet mer än nödvändigt har Trafikverket beslutat att bygga tre tillfälliga hamnar för att skeppa ut bergmassorna från tunnelbygget, två på Lovö och en i Sätra.Hösten 2016 bygger vi den tillfälliga hamnen vid Sätra varv. Det blir en flytande konstruktion som både går fortare att bygga på plats och stör mindre än om vi skulle byggt en hamn på pålar.

Byggstart av huvudtunneln

När arbetet med att bygga arbetstunneln i Sätra är klart 2016 fortsätter arbetet med att bygga själva huvudtunneln som Förbifart Stockholm ska gå i. Det arbetet startar vid årsskiftet 2016/2017. Huvudtunneln kommer att ligga cirka 70meter meter under Kungshatt. Bergmassorna kommer att börja fraktas sjövägen någon gång i början av 2017.

Har du ytterligare frågor om Förbifart Stockholm?

Kontakta vår kundtjänst: 0771-921 921