Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kartillustration. Här ser man tunnlarnas väg från Kungens Kurva vidare norrut mot Lovö.

Här ser man tunnlarnas väg från Kungens Kurva vidare norrut mot Lovö. Grafik: Tomas Öhrling

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Information inför besiktningar i Sätra

I dagarna får många fastighetsägare och boende i flerfamiljshus i Sätra ett brev från Trafikverket där vi informerar om kommande fastighetsbesiktningar.

Under 2017 kommer arbetet med att bygga huvudtunnlarna igång och inför det kommer Trafikverket att besiktiga alla fastigheter som kan komma att påverkas av bygget. Besiktningarna kommer att genomföras på alla fastigheter som ligger inom 150 meter från tunnelarbetena. Avståndet 150 meter är väl tilltaget för att säkerställa att alla fastigheter som kan komma att påverkas besiktigas innan arbetet startar.

Dokumenterar status

Vid besiktningen dokumenterar vi fastighetens status. Om det finns kakelugn eller öppen spis kommer dessa att provtryckas. Innan arbetena startar kommer vibrationsmätare att monteras på några av fastigheterna som besiktigas. När byggarbetet är klart kommer vi också att göra efterbesiktningar av varje fastighet som vi har besökt tidigare, för att se om fastigheten har påverkats av vårt arbete.

NCA tar kontakt

Trafikverket har anlitat företaget Nitro Consult & Ansvarsbesiktning AB i samarbete (NCA) för att genomföra besiktningarna som kommer att genomföras under augusti till och med oktober 2016. NCA kommer ett par veckor i förväg att via brev kontakta de fastighetsägare som berörs. Besiktningarna sker på dagtid och besiktningspersonalen bär alltid legitimation.
När tunnelarbetena närmar sig ert bostadsområde kommer vi att informera mer detaljerat om vårt bygge. Vi kommer också att erbjuda alla boende som kan komma att störas av buller som överstiger våra riktvärden för stomljud minst fem dagar i följd, tillfälligt boende/ tillfällig vistelse på annan plats.

Sprängvarningstjänst finns

Vi vill också passa på att informera om den sprängvarningstjänst som Förbifart Stockholm erbjuder alla som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra sprängarbeten. Det är en automatisk tjänst som innebär att ni via e-post, sms eller genom ett telefonsamtal förvarnas cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt närområde.

Vill du anmäla störningar eller få tillgång till sprängvarningstjänsten?
Ring 010-123 04 00

Anmälan till sprängvarningstjänst via internet
www.ncvib.com/forbifartstockholm#/