Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetare jobbar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Utökade tider för bullrande arbeten i Skärholmen och Sätra

Trafikverket har sökt och fått tillstånd från Stockholms stads miljöförvaltning att få bedriva arbeten som kan överstiga de bullervärden som finns för bostäder vid byggarbetsplatserna i Skärholmen och Sätra.

Tillståndet gäller till och med vecka 27 för arbete som utförs på vardagar mellan 22:00-07:00 samt på lördagar mellan 07.00-18.00. Dock får inga sprängningar göras nattetid (22:00-07:00) däremot på lördagar 07.00-18.00.

Trafikverket kommer att ha mätutrustning på byggnader i områdena för att kunna följa mätvärdena och se om och när värdena överskrids. Värdena redovisas sedan till miljöförvaltningen som har att ta ställning till om Trafikverket får fortsatt tillstånd efter vecka 27.

Byggarbeten kommer att pågå även under röda dagar såsom Kristi himmelsfärdsdag (torsdag 5 maj) och Sveriges nationaldag (måndag 6 juni). Söndagar pågår inget byggarbete.

Har du frågor angående tillståndet, kontakta Stockholms stads miljöförvaltning, telefonnummer 08-508 288 00.