Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vinsta

Under Vinsta bygger vi en del av Förbifart Stockholms tunnel som går från Mälaren under Grimsta, Hässelby, Vinsta och Kälvesta och fram till Lunda. Vi bygger ungefär sex år i Vinsta och det tar totalt cirka tio år innan hela Förbifart Stockholm är klar.

Bygget just nu

I Vinsta har Trafikverket tre områden som arbetet utgår från: Johannelund, Förrådsgränd och på Lövstavägen/Krossgatan. I de två på- och avfartstunnlarna vid Johannelund och vid Skattegårdsvägen borrar och spränger vi oss fram cirka 5–20 meter i veckan. Vi bygger en ny gång- och cykelväg vid tunnelbanan i Johannelund.

Arbetena under jord fortsätter som vanligt där sprängningar utförs vardagar klockan 07.00-22.00. Transport av bergmassor sker nattetid.

Nedan ser du kartor över hur arbetet i tunnlarna går framåt (framdriften), en över framdriften per tvåveckorsperiod, den andra visar en preliminär tidplan som spänner över flera år. Klicka på kartorna för att förstora dem.