Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Besiktningar på gång i Vinsta

Under hösten 2015 inleds arbetet med att bygga tunnlarna i Vinsta vid Johannelunds tunnelbanestation och vid Skattegårdsvägen, nära Opus bilprovning. I samband med detta kommer Trafikverket att förbesiktiga fastigheter.

I juni skickar vi ut information till de som kommer att få erbjudande om att få sin fastighet besiktigad.  Informationen som skickas ut via post går ut till en större krets än de som berörs. Men eftersom du kan märka av våra arbeten vill vi informera en större grupp boende och verksamma nära våra arbetsområden.

Vi förbesiktigar fastigheter som ligger inom ett ungefärligt avstånd på 150 meter från tunnlarna eller bedöms som relevanta för besiktning. Avståndet till tunnlarna är väl tilltaget för att säkerställa att alla fastigheter som kan påverkas också besiktas.

Vid besiktningen dokumenterar vi fastighetens skick. Om det finns kakelugn eller öppen spis provtrycks de i samband med besiktningen. När sprängningsarbetena i Vinsta är avslutade gör vi en efterbesiktning av förbesiktade fastigheter för att se om byggnaden har påverkats av våra arbeten.

Bergsäker AB utför besiktningarna
Vi har anlitat företaget Bergsäker AB för att utföra besiktningarna. Förbesiktningarna inleds till sommaren och pågår under hösten/vintern. Ett par veckor i förväg kontaktar Bergsäker AB genom brev boende och verksamma som berörs. Besiktningarna sker på dagtid och besiktningspersonerna bär alltid legitimation.

Sprängvarningstjänst införs
I höst erbjuds du som bor inom ett visst avstånd från arbetsområdet en sprängvarningstjänst. Den innebär att man inför varje sprängning får en förvarning cirka 30 minuter innan, antingen via en uppringning på telefon, via SMS eller via e-post.

Kundärenden Förbifart Stockholm
Om du har frågor om besiktningar, störningar, klagomål och skadeärenden kan du ringa: 010-123 04 00 eller e-posta: kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se

Har du ytterligare frågor om Förbifart Stockholm? Kontakta vår kundtjänst: 0771-921 921