Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kontraktskrivning för bergtunnlar i Johannelund

Tisdag 18 augusti skrevs kontrakt för FSE403 med Implenia som i våras köpte upp Bilfinger Construction som ursprungligen tilldelades entreprenaden.

Kontraktet är på 2,1 miljarder och omfattar att bygga 3,6 km parallella huvudtunnlar samt på- och avfartsramper i Vinsta. Planerad byggstart är 5 oktober. På plats från Implenia var Svend Amland, Head of Area Sweden som tidigare jobbat över tio år på Bilfinger som managing director och Petter Vistnes, Chief Executive Officer and temp. Head of Area Norway. Förbifart Stockholm representerades av Johan Bill, Stora Projekt, Anna Rosenlind, biträdande projektchef, Niclas Lindkvist, projektledare Tunnel norr och Patrik Hamberg, delprojektledare FSE403, Amanda Sandin, inköp och Lars Malthe, inköp.

Implenia har sitt huvudkontor utanför Zürich och är verksamma i Tyskland, Österrike och i Skandinavien. Deras ambition är att göra Skandinavien till sin näst största marknad. Under sommaren har de etablerat ett projektkontor i Solna för att rigga sin organisation. Just nu rekryterar de en projektchef som förutom att vara en bra ledare även ska kunna integrera en gemensam skandinavisk kultur i en mångkulturell verksamhet.