Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kollage från byggarbetsplats Johannelunds tunnelbanestation
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första tunnelsprängningen sker i juni

Arbetet med att spränga förskärningen framför Johannelunds t-banestation har startat.

En förskärning gör man för att få fram bergväggen till tunnelmynningarna. Sprängningarna i Johannelund utförs vid två tillfällen cirka klockan 10 och 14 och anpassas till SL-trafiken. Området evakueras när det sprängs.

Den första tunnelsprängningen beräknas ske i juni. Innan måste jordslänt stabiliseras genom spontning och jetinjektering. Ljudnivån från stabiliseringsarbetet ligger i nivå med trafikbullret från Bergslagsvägen och är endast 1-4 dB(A) högre.

Ny gångväg, hissar och trappor

Snart kommer etableringsområdet framför t-banestationen att utökas och då kommer gångvägen till stationen från Coops parkering, där hissen står, att ledas om över kullen. Den vägen kommer att bli permanent under hela byggtiden. Just nu har gångvägen till t-banan ändrats i korta perioder för att skydda allmänheten från byggarbetet. Den nya gångvägen, trapporna och hissarna beräknas tas i bruk i slutet av mars.