Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

3D-illustration av ny väg till Johannelund tunnelbanestation
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny väg till Johannelunds tunnelbanestation

Snart börjar vi spränga ut tunnlarna till Förbifart Stockholm i Vinsta. Vi behöver utöka vår arbetsområde och leda om gång- och cykeltrafiken till Johannelunds tunnelbanestation.

Redan vecka 20 (16-22 maj) planerar vi att leda om gång- och cykelvägen till och från tunnelbanestationen längs stationshuset mot Bergslagsvägen. Se gulmarkerad väg på illustration. Den nya placeringen av gång- och cykelvägen är en temporär lösning.

Under våren och sommaren borrar och spränger vi oss fram till bergväggen där tunnlarna kommer att mynna ut. I höst beräknas tunnelsprängningarna starta.

Sprängningarna anpassas till SL-trafiken och utförs för närvarande två gånger per dag mellan klockan 10.00 och 14.00. Arbetsområdet evakueras innan sprängning. Vi utför även förstärknings- och stabiliseringsarbeten som jetinjektering och spontning
i området.