Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett körfält på Ekerövägen stängs tillfälligt av

I början av juni startar arbetet med att bredda en kort sträcka av Ekerövägen, strax söder om golfklubben på Lovön. Trafikens framkomlighet kommer tidvis att påverkas.

Just nu pågår arbete med att anlägga en bygginfart till arbetsområdet på södra Lovö för Trafikverkets projekt Förbifart Stockholm. För att byggtransporter ska kunna köra in och ut på bygginfarten på ett säkert sätt behöver vi bredda Ekerövägen på en sträcka av ca 250 meter i riktning mot Bromma, alldeles utanför arbetsområdet.

Dessa arbeten kommer igång 8 juni och pågår under cirka tre månader. Arbetet med breddningen görs i vägkanten, men under vissa tider kan ett körfält, busskörfältet, behöva stängas av och trafiken på Ekerövägen kommer att påverkas. Avstängningarna kommer inte att göras under morgontrafiken. Som längst kan körfältet vara avstängt mellan klockan 09.00 på morgonen till klockan 06.00 morgonen därpå.

Arbetsområdet på södra Lovö kommer i början av 2016 att användas av entreprenören som ska bygga den tillfälliga hamnen i Malmviken och bergtunnlarna under Lovö. Under bygget av Förbifart Stockholm kommer transporterna från byggarbetsplatsen vara material- och persontransporter. Bortsprängt och krossat berg från de stora tunnelarbetena, som kommer igång vid årsskiftet 2016/2017, transporteras inte på vägarna utan på täckta transportband ut till den tillfälliga hamnen vid Malmviken och vidare på båt.

De här arbetena är inte kopplade till den kommande breddningen av Ekerövägen mellan Tappström och Nockeby. De arbetena startar när vägplanen vunnit laga kraft och alla tillstånd är klara.

Klicka på bilden för att se den i större format.