Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu tar Förbifart Stockholms byggarbetsplats på södra Lovön form

Strax söder om Drottningholms golfklubb invid väg 261, Ekerövägen, händer det mycket under våren och sommaren. Cykelbanan dras om och ett körfält på Ekerövägen stängs tidvis av.

Just nu pågår arbete med att anlägga en bygginfart till arbetsområdet och i samband med det måste gång- och cykelvägen dras om och ledas förbi bygginfarten. Under arbetena kan framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter att påverkas korta stunder. Den nya cykelbanan kommer att få samma standard som idag.

För att byggtrafiken ska kunna köra in och ut från arbetsområdet behöver vi bredda Ekerövägen på en sträcka av ca 250 meter i riktning mot Bromma, alldeles utanför arbetsområdet. Dessa arbeten kommer igång i början på juni och trafiken på Ekerövägen kommer tidvis att påverkas. Arbetet med breddningen görs i vägkanten, men under vissa tider kan ett körfält behöva stängas av. Avstängningarna kommer inte att göras under morgontrafiken utan mitt på dagen eller eventuellt under natten. Mer information om dessa arbeten kommer under maj här på webbplatsen.

Se omfattningen av arbetena i illustrationen nedan, klicka på bilden för större format: