Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trädfällning på södra Lovön

Från och med den 21 september och ett par veckor framåt kommer en del skog tas ner på södra Lovön i området mellan Edeby och Malmviken.

Under hösten fortsätter vi att förbereda byggarbetsplatsen genom att fälla en del skog inom området för att göra plats åt entreprenören att bygga transportband under 2016. Transportbandet kommer att forsla bortsprängt och krossat berg från tunnelarbetena vid Edeby till den tillfälliga hamnen i Malmvik. Från hamnen ska massorna transporteras vidare med båt.

Arbetet kommer inte att påverka fordonstrafiken. Fotgängare och ryttare kan däremot stöta på arbetsfordon och avspärrade ytor i skogsområdet.

Skogen är produktionsskog som ägs av Statens Fastighetsverk (SFV), och det är också de som utför trädfällningen. En del tunga timmertransporter kommer att märkas av i området.

SFV passar samtidigt på att utföra gallring av fler skogsområden på Lovö, de gallringarna är inte kopplade till arbetet med Förbifart Stockholm.

Har du frågor om arbetena?
Kontakta Trafikverkets kundtjänst på telefon: 0771 – 921 921
Om du blir störd av bygget kan du ringa Förbifart Stockholms telefon för kundärenden: 010-123 04 00

Fotomontage: Tomas Öhrling. Bilden visar hur det kan se ut när bergmassor hämtas med båt vid den tillfälliga hamnen i Malmvik.