Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personal från Trafikverket i reflexkläder och bygghjälmar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Planering pågår

Just nu planerar vår entreprenör hur de ska genomföra arbetet med att bygga tunnlarna under Lovön.

Vår italienska entreprenör har under hösten bildat ett svenskt aktiebolag som heter Lovön Samverkan AB, LSAB. Det är det namnet som i fortsättningen kommer att synas på skyltar runt arbetsområdena och användas i informationsmaterial när vi berättar om vår entreprenör.

LSAB bygger nu upp sin svenska organisation och rekryterar personal. Samtidigt planerar de logistiken kring de arbeten som kommer att pågå de närmsta sex åren ute på Lovön. De köper in material, hamnar och transportband för bergmassorna. Med start under december åker de ut och sätter upp stängsel och gör lite mindre markarbeten runt arbetsområdena på norra och södra Lovön. Inte förrän till våren kommer de första sprängningarna igång.

Mer detaljerad information kommer i brevlådan till boende och verksamheter i Ekerö kommun under vintern. De fastigheter på och runt Lovön som riskerar att påverkas av buller och tunnelarbeten, kontaktas specifikt av Trafikverket.